Μουσαμάς
Μουσαμάς

Ο μουσαμάς είναι από τα πλέον αγαπημένα υλικά στο χώρο των ψηφιακών εκτυπώσεων και μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο εύρος αναγκών οπτικής επικοινωνίας και σηματοποίησης. Το υλικό του είναι κατά βάση PVC με πολυεστερικά λινά στην ύφανσή του, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

Πλεονεκτήματα:

  • Προσιτό κόστος
  • Υλικό πλήρως αδιάβροχο
  • Ανθεκτικότητα υλικού σε πλήθος καιρικών συνθηκών
  • Καλή απόδοση των χρωμάτων
  • Ποικιλία σε είδη μουσαμά
  • Εύρος εφαρμογών (banners, λάβαρα, επιγραφές κπλ)
  • Ιδανική λύση για γιγαντοεκτυπώσεις

Βασικά Είδη Μουσαμά


Απλός Βινύλιου

Ο πλέον συνηθισμένος και προσιτός κλασικός μουσαμάς ιδανικός για πλήθος εφαρμογών.

Φωτεινός (Backlit)

Πρόκειται για μουσαμά που επιτρέπει την διαπερατότητα του φωτός και επιλέγεται για την δημιουργία φωτεινών επιγραφών.

Frontlit

Μουσαμάς ματ υφής με ειδικές επιστρώσεις για καλύτερη απόδοση με ζωντανά χρώματα. Ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου φωτίζεται από μπροστά.

Block Out

Πρόκειται για υλικό το οποίο δεν επιτρέπει καθόλου την διαπερατότητα του φωτός και δίνει την δυνατότητα για εκτύπωση και στις δύο όψεις του, χωρίς να «φεγγίζει» το εικαστικό της μίας όψης στην άλλη.

Διάτρητος Δίχτυ (Mesh)

Επιλέγεται ως λύση σε μεγάλες outdoor πινακίδες. Αν το μέγεθος της πινακίδας είναι μεγάλο και στο σημείο υπάρχουν άνεμοι, τότε αποτελεί την ιδανική επιλογή, χάρη στην διάτρητη επιφάνειά που δημιουργεί λιγότερη αντίσταση και συνεπώς μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Χρήσεις - Εφαρμογές Μουσαμά


Πανό , Banners

Εκτυπώση σε μουσαμά και δημιουργία πανό και banners κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της κάθε ανάγκης.

Outdoor

Χάρη στις διαφορές εναλλακτικές ανάρτησης (μπουντούζια, μανίκι, τελάρωμα), μπορεί να εξυπηρετήσει σε outdoor καμπάνιες.

Σηματοποίηση Events

Μπορεί να εξυπηρετήσει πλήθος αναγκών σηματοποίησης και οπτικής επικοινωνίας σε events, όπως πχ publicity banners, λάβαρα, δημιουργία σκηνικών, μεγάλες σημάνσεις κλπ.

Ένδυση – Σηματοποίηση Κτιρίων

Μπορεί εκτός από σηματοποίηση να προσφέρει ταυτόχρονα και σκίαση. Για μεγάλες επιφάνειες προτιμάται ο διάτρητος για λιγότερη αντίσταση στον αέρα.

Επιγραφές

Για απλές και προσιτές επιγραφές σε σχετικά σύντομο χρόνο, αποτελεί μια πολύ καλή λύση. Χάρη στην ύπαρξη φωτεινού (backlit) και μη, μπορούμε να δημιουργήσουμε απλές αλλά και φωτιζόμενες λύσεις.

Λάβαρα

Μουσαμάς σε συνδυασμό με μανίκι, για λύσεις κομμένες και ραμμένες στις διαστάσεις της εκάστοτε ανάγκης, τόσο για outdoor οπτική επικοινωνία όσο και για Indoor σε events.

Τρόποι Ανάρτησης - Επεξεργασίες Μουσαμά


Μπουντούζια

Μεταλλικοί κρίκοι που τοποθετούνται στις γωνίες ή περιμετρικά και εξυπηρετούν στο να δεθεί ο μουσαμάς χωρίς να σκίζεται στο σημείο που τεντώνει με το σκοινί.

Τελάρο

Κατασκευή πλαισίου – τελάρου, από ξύλο ή μέταλλο. Ανάλογα την εκάστοτε ανάγκη, το τελάρο μπορεί να είναι αυτοστήρικτο ή να έχει κατασκευαστεί κατόπιν σχετικής επιμέτρησης από το συνεργείο μας, ούτως ώστε να εφαρμόζει σε συγκεκριμένη θέση και χώρο. Τέλος το τελάρο μπορεί να αναδιπλώνεται για ευκολότερη μεταφορά ή / και αποθήκευση όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Ραφή

Η δυνατότητα ραφής του μουσαμά αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα του υλικού, καθώς επιτρέπει την δημιουργία ιδανικών λύσεων για banners και πανό.

Κόλλημα

Επεξεργασία που βοηθά ακόμα περισσότερο την δημιουργία γιγαντοεκτυπώσεων.

Μανίκι

Με ραφή ή κόλλημα δημιουργείται θήκη στην οποία μπαίνει ξύλινος ή μεταλλικός άξονας στη μία ή στις δύο άκρες του μουσαμά. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερο τέντωμα. Συνήθως αυτή η λύση προτιμάται για λάβαρα, άλλα και στις περιπτώσεις ένδυσης κτιρίων.

Μανίκι και Ενισχυμένο Μπουντούζι – Σχοινί

Με ραφή δημιουργείται θήκη στην οποία μπαίνει χοντρό σχοινί και σε συνδυασμό με μπουντούζια πάνω στο μανίκι, επιτυγχάνεται καλύτερο τέντωμα του συνολικού όγκου του μουσαμά. Λύση που προτιμάται σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή ή λύση τελάρου (όπως σε κάγκελα κτιρίων , γηπέδων κλπ).

Πελατολόγιο